fredag 25. november 2011

Om å gjøre andre glad.

På torsdag fikk jeg en telefon fra en dame som hadde vært på Slektsforskerdagen hun lurte på om jeg kunne hjelpe henne med å finne når/hvor hennes oldemor var født og når hun døde. Hun hadde fødselsåret og når hun var blitt gift. Litt sparsomt utgangspunkt, men jeg fant da damen i FT 1900 og der sto fødested som Nordland. Heldigvis hadde oldemor et ikke alt for vanlig navn så kombinert med det og fødselsåret ble det bare en kandidat! Overraskelsen ble stor da det viste seg at hun var medlem av en svensk familie som innvandret til Rana i 1870. Så da var ikke veien kort til å sende en mail til Kari (Aabelvik), etter forholdsvis kort tid tikket det inn flere mailer med masse opplysninger om familien i Sverige. Så da var fødselsdato og sted sikret.

Så var det dødsdatoen. Her er bestandig Slektsforum god å ha. Jeg la inn en etterlysning der og vips var den datoen også funnet. Takk til Grethe for flott jobb.

Etter å ha oversendt diverse mailer til damen gikk det bare en halvtime før hun ringte. Hun var helt overveldet og så glad, så glad. Det at oldemor kom fra Sverige var en stor overraskelse, ingen i slekta hadde visst det. Det var nesten så en ikke fikk lagt på røret i all takksamheten.

Og jeg? Jeg sitter tilbake med en god følelse i magen. Tenk at noen skulle bli så glad for litt hjelp?